IFO:2020:2

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Avdelningen för stöd och insatser för unga och vuxna söker vi en

Boendestödjare

Välkommen till en unik plats nära både havet och staden. Till vår verksamhet i Värmdö pendlar du enkelt och smidigt från Slussen på cirka 30 minuter, med direktbuss som går var tionde minut.

I rollen som boendestödjare kommer du att ha din arbetsplats på Beroendemottagningen och ha en nära samverkan med socialsekreterarna på myndighet. Din målgrupp är vuxna personer med missbruksproblematik som bor i våra träningslägenheter eller i annan boendeform. Du kommer att arbeta i ärenden tillsammans med våra case managers men även ha egna uppdrag. Det innebär att du har en självständig och flexibel roll där du arbetar nära dina klienter och ansvarar för att planeringen kring dem genomförs och följs upp.

Vi söker dig som har en grundläggande utbildning som socionom, socialpedagog, behandlingsassistent, mentalskötare eller annan utbildning som arbetsgivaren anser som lämplig. Meriterande är om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen, är införstådd med hur socialtjänsten fungerar och har utbildning inom beroendelära eller motiverande samtal.

Vid sidan om erfarenhet och kompetens bör du ha god förmåga till självständigt arbete och vara initiativrik. Vidare tror vi att du har god samarbetsförmåga och vill vara med och utveckla boendestödsrollen hos oss. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, att du är ansvarstagande, flexibel och har ett genuint intresse för människor. Du bör även ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Tjänsten kräver uppvisat giltigt utdrag från polisens belastningsregister och att du har giltigt B-körkort.

Beroendemottagningen i Gustavsberg är en integrerad mottagning där kommunens insatser samverkar med Prima och Mini Maria. Här arbetar läkare, sjuksköterska, kuratorer, alkohol- och drogterapeut samt anhörigsamordnare. Beroendemottagningen erbjuder bland annat 12-stegsprogram, återfallsprevention, KBT-samtal, motiverande samtal, mindfulness och anhörigstöd. Till öppenvården hör även träningslägenheter och boendestöd samt Case managers för personer med missbruksproblematik.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen avser heltid och är en tillsvidareanställning. Arbetstiden kommer att vara varierande under dag och kväll. Tillträde sker enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande. Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 21 februari 2020.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta gruppchef Hanna Lennartsson, på tfn 08-570 476 92. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.

När du söker jobb i Värmdö kommun behandlas din ansökan som en inkommen handling och kommunen har därför skyldighet att spara dina uppgifter i två år. Efter två år raderas uppgifterna. Tänk på att personuppgifter kan komma att lämnas ut i samband med utlämnande av ansökningshandlingar enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR så kan du läsa här: https://www.varmdo.se/naringslivocharbete/arbetaivarmdokommun/vanligafragor/minauppgifter.4.c174412152bb34972353383.html