VK:2020:1

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Näringslivs- och hållbarhetsavdelningen söker vi en

Näringslivsutvecklare

på 50%

Näringslivs- och hållbarhetsavdelningens uppgift är att skapa förutsättningar för hållbar tillväxt, gott företagsklimat och innovativa mötesplatser. Vi arbetar med både strategiska och operativa insatser för att möjliggöra att befintliga företag växer men också att nya företag attraheras och etableras i Värmdö kommun. En stor del av tjänsten som näringslivsutvecklare innebär även att arbeta internt med att utveckla kommunens bemötande, service, dialog och återkoppling samt samarbete med företagare.

Vi söker nu en lyhörd, operativ och handlingskraftig näringslivsutvecklare med erfarenhet av företagande och förändringsarbete med fokus på samverkan med näringslivet.

I rollen som näringslivsutvecklare kommer du i ett nära samarbete med näringslivet, tjänstemän i Värmdö kommun och myndigheter att implementera och driva delar av modellen DialogLAB Värmdö (som består av att bygga relationer, skapa dialog och driva innovation). Detta är en modell som syftar till att förenkla vardagen för befintliga och framtida företagare i Värmdö. Du kommer att få stora möjligheter att vara med och bidra till nya arbetsprocesser och verksamhetsutveckling.

Uppdraget kräver att du är tillgänglig och lyhörd för både det privata näringslivets och den kommunala verksamhetens möjligheter och utmaningar. Detta innebär att du självständigt kommer att hantera såväl strategiska som operativa frågor.

En viktig del av näringslivsavdelningens arbete är att synliggöra avdelningens arbete såväl internt som externt. Du kommer att arbeta med att kommunicera och synliggöra vårt arbete genom upparbetade kommunikationskanaler och på det sätt som passar respektive målgrupp.

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av att driva företag och har högskoleutbildning som till exempel civilekonom eller utbildning inom management/organisationsområdet samt som har arbetat med näringslivs- och utvecklingsfrågor i en stor organisation. Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsutveckling, förändringsarbete, kommunikation samt har goda kunskaper kring hur en offentligt finansierad och politisk styrd verksamhet fungerar. Du är van att samarbeta med aktörer inom olika branscher och din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är mycket god.

Vi ser även att du är bra på att identifiera och analysera möjligheter och utmaningar och att se samverkan och sambanden där emellan. Du har metoder och verktyg för att arbeta med förändringsprocesser och utveckling i samverkan. Du är resultatinriktad, håller tidsramar, planerar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt och självständigt sätt. Din tydlighet säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Giltigt B-körkort är ett krav.

Vid sidan av kraven på kompetens och erfarenhet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du serviceinriktad, självständig, handlingskraftig och har förmåga att engagera och entusiasmera samt ser möjligheter snarare än hinder.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 21 februari 2020.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Sofia Brorsson, näringslivschef, tfn 070-0075184, sofia.brorson@varmdo.se. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer .

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.

När du söker jobb i Värmdö kommun behandlas din ansökan som en inkommen handling och kommunen har därför skyldighet att spara dina uppgifter i två år. Efter två år raderas uppgifterna. Tänk på att personuppgifter kan komma att lämnas ut i samband med utlämnande av ansökningshandlingar enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR så kan du läsa här: https://www.varmdo.se/naringslivocharbete/arbetaivarmdokommun/vanligafragor/minauppgifter.4.c174412152bb34972353383.html