KUSASK:2020:2

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Avdelningen för styrning och kvalitet söker vi en

Specialpedagog

med goda IT-kunskaper

Varje dag går ca 7000 barn och ungdomar till en skola i Värmdö. I utbildningskontoret ingår all personal och ledning med ansvar för allt som rör utbildningsverksamheten. Detta ställer krav på ett välfungerande samspel mellan organisationens olika delar och processer. Till avdelning styrning och kvalitet som ingår i utbildningskontoret söker vi nu en utvecklingsinriktad specialpedagog som vill vara med och bygga upp och driva ett nytt pedagogiskt centrum för Värmdö kommuns förskolor och skolor.

Värmdö kommun förenklar vardagen i alla skeden av livet genom att tänka digitalt först. Vi prioriterar den digitala förnyelsen för att möta förväntningar i ett alltmer digitaliserat samhälle.

I rollen som specialpedagog kommer du ha din faktiska tillhörighet i Barn- och elevstöd som är en del av pedagogiskt centrum, centralt beläget i kommunhuset i Skogsbo i Gustavsberg. Du kommer även ha en lokal i Hemmestaskolan. När du arbetar i kommunhuset i Skogsbo deltar du i Barn- och elevstöds bedömningsmöten. Tillsammans med IT-avdelningen bygger du upp och utvecklar en webbplats som ska utgöra stöd för enheternas arbete med elever. Du deltar, vid behov, i rektorsmöten. I dina arbetsuppgifter ingår också omvärldsbevakning inom området specialpedagogik och att anordna föreläsningar samt att driva Värmdö kommuns specialpedagogiska nätverk. I lokalen i Hemmestaskolan ska du finnas tillgänglig för besök av personal från enheterna. Du kommer till exempel att visa och rekommendera kompensatoriska hjälpmedel och litteratur som enheterna kan köpa in.

En del av den övriga arbetstiden kommer du att tillbringa ute på enheterna, för att delta aktivt i arbetslagsmöten och EHT.

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog. Du behöver ha goda IT-kunskaper, samt god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samtidigt som du är pedagogisk när du lär ut till andra. Du har ett intresse för digitala tjänster och teknik i stort och förstår hur viktigt det är med informationssäkerhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en strukturerad och självgående person med känsla för god kvalitet. Vidare är du serviceinriktad och ansvarskännande, och du kan arbeta lösningsinriktat och flexibelt. Du är en prestigelös person och tycker om att samarbeta med olika aktörer i och utanför skolan. Det är mycket viktigt att du har en positiv inställning till ditt arbete.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbete i pedagogiskt centrum eller liknande, och om du tidigare har arbetat i grundskolan. Meriterande är även utbildning/erfarenhet av att bygga upp/utveckla webbplatser.

Inom utbildningskontoret arbetar cirka 1300 medarbetare inom förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, grundsärskola, fritidshem och gymnasium. På avdelning styrning och kvalitet finns alla funktioner som jobbar med utbildning i central förvaltning samlade. Avdelningens uppdrag omfattar central myndighetsutövning inom utbildningsområdet, prognos och behovsbedömningar, samt lednings- och verksamhetsstöd till de kommunala verksamheterna. Avdelningen arbetar för att erbjuda bästa möjliga service, kunskap och kompetens och med effektiva arbetssätt och processer.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökanden med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast 12 april 2020.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Agnetha Hedenbergh, chef Barn- och elevstöd, tfn 08-570 485 54. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.

När du söker jobb i Värmdö kommun behandlas din ansökan som en inkommen handling och kommunen har därför skyldighet att spara dina uppgifter i två år. Efter två år raderas uppgifterna. Tänk på att personuppgifter kan komma att lämnas ut i samband med utlämnande av ansökningshandlingar enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR så kan du läsa här: https://www.varmdo.se/naringslivocharbete/arbetaivarmdokommun/vanligafragor/minauppgifter.4.c174412152bb34972353383.html