IFO:2020:8

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Avdelningen Barn och Familj söker vi en

Socialsekreterare

inom familjerätt

Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar – den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Kollektivt i rusningstrafik tar det ca 30 minuter med direktbuss från Slussen. Du börjar dagen med en kort resa över broar och hav till vår fina skärgårdskommun. Bussarna går var 10:e minut. I vår centralort, Gustavsberg hittar du vårt ljusa och fräscha kommunhus. Väljer du istället bilen tar samma sträcka 20 min. Till oss pendlar du rätt!

I rollen som socialsekreterare i familjerättsgruppen har du ett ansvar för att genomföra utredningar och upplysningar på begäran av domstol i frågor om vårdnad, boende och umgänge. Du arbetar också med samarbetssamtal, att upprätta avtal, faderskapsutredningar, adoptionsärenden samt planering och uppföljning av beslutat umgänge med umgängesstöd. I samband med att metoden konflikt och försoning tillämpas, sker arbetet i samverkan med tingsrätten.

Vi söker dig som har en socionomexamen med erfarenhet av arbete inom familjerättsliga frågor. Viktigt är att du tror på medborgarens egna förmågor och ser service och rådgivning som något självklart likväl som ett professionellt förhållningssätt, och att du kan hålla barnets bästa i fokus i ditt arbete. Arbetet kräver god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift då kommunikation är en viktig del i det dagliga arbetet.

Som person är du strukturerad med god förmåga att planera och prioritera i ditt arbete, samt har förmågan att sätta upp och hålla tidsramar. Vi ser även att du är positiv och lyhörd. Vidare har du en stark drivkraft och är lösningsfokuserad samt har lätt för att lära nytt och ta egna initiativ. Du är noggrann och självständig med en god förmåga att samarbeta. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling.

För denna tjänst är uppvisande av erlagd socionomexamen samt ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning.

I Familjerättsgruppen arbetar 4 socialsekreterare och till hjälp finns en administratör som idag arbetar med S-protokollen. Tillsammans har vi en lång och gedigen erfarenhet av arbete inom socialtjänst och familjerätt. Gruppen tillhör en enhet där även familjevård och öppenvårdsmottagning ingår och leds av en enhetschef.

Som nyanställd kommer du tillsammans med introduktionsansvarig samordnare upprätta en introduktionsplan anpassad efter dina behov under ditt första år hos oss.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 24 april 2020. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Johan Arnold, gruppchef, 08-570 481 50. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.

När du söker jobb i Värmdö kommun behandlas din ansökan som en inkommen handling och kommunen har därför skyldighet att spara dina uppgifter i två år. Efter två år raderas uppgifterna. Tänk på att personuppgifter kan komma att lämnas ut i samband med utlämnande av ansökningshandlingar enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR så kan du läsa här: https://www.varmdo.se/naringslivocharbete/arbetaivarmdokommun/vanligafragor/minauppgifter.4.c174412152bb34972353383.html