PVGY02:2020:5

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Värmdö Gymnasium vid Gullmarsplan söker vi en

Specialpedagog/Speciallärare

Värmdö gymnasium, som är en av Stockholms mest attraktiva gymnasieskolor, ligger centralt vid Gullmarsplan i Stockholm. Skolan har ca 1200 elever fördelade på fem högskoleförberedande program: EK, ES, NA, SA och TE. Värmdö kommun är vår huvudman men våra elever kommer från hela Storstockholm.

Verksamheten fokuserar på kunskap och präglas av engagemang och kreativitet. Alla lärare på skolan är legitimerade. Centralt i skolan finns vårt fina bibliotek. För elever i behov av särskilt stöd har vi en välfungerande studio. Värmdö gymnasium är skolan där eleverna trivs och ges goda förutsättningar för lärande och ett demokratiskt förhållningssätt. Nu söker vi en kunnig, kreativ och engagerad specialpedagog/speciallärare, som delar vårt fokus på lärande, samarbete och trivsel.

Rollen som specialpedagog/speciallärare innebär att du tillsammans med den andra specialpedagogen är ansvarig för att de elever som är i behov av särskilt stöd uppmärksammas och får rätt form av stöd. Du samarbetar med undervisande lärare för att hitta fungerande arbetsformer i den ordinarie klassrumsundervisningen. Du planerar, genomför och dokumenterar det särskilda stödet i Studion, vår stödverksamhet. Du arbetar med administration av åtgärdsprogram och tekniska hjälpmedel. Du är en del i elevhälsoteamet tillsammans med kurator, skolsköterska, studievägledare och programrektor.

I Studion ges särskilt stöd till elever med läs- och skriv-, matematik- och koncentrationssvårigheter samt till elever inom autismspektrat. Där arbetar de två specialpedagogerna liksom lärare i engelska, matematik och svenska.

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog/speciallärare. Du har goda datorkunskaper, är van vid digitala hjälpmedel och har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Att knyta kontakter, bygga relationer och samverka med elever, vårdnadshavare och personal har du lätt för. Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga och tycker om att samarbeta och tänka nytt. Vidare är du initiativrik och lösningsinriktad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Samarbete har gjort Värmdö gymnasium till en av Stockholms mest framgångsrika skolor, och vi har ambitionen att fortsätta vara framgångsrika. Du ska dela den ambitionen.

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde 10 augusti 2020. Omfattningen på tjänsten är 50%, vilket eventuellt kan komma att utökas.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast 20 april 2020.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Christina Ahlgren, rektor, 08-505 55 109. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.

När du söker jobb i Värmdö kommun behandlas din ansökan som en inkommen handling och kommunen har därför skyldighet att spara dina uppgifter i två år. Efter två år raderas uppgifterna. Tänk på att personuppgifter kan komma att lämnas ut i samband med utlämnande av ansökningshandlingar enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR så kan du läsa här: https://www.varmdo.se/naringslivocharbete/arbetaivarmdokommun/vanligafragor/minauppgifter.4.c174412152bb34972353383.html