VAKEB:2020:3

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Avdelningen för arbete och studier söker vi två

Arbetsmarknadskonsulenter

Att jobba i Värmdö kommun innebär det bästa av två världar – den naturnära småstadskänslan, bara ett stenkast från storstadspulsen. Kollektivt i rusningstrafik tar det ca 30 minuter med direktbuss från Slussen, och bussarna går var tionde minut. I vår centralort Gustavsberg hittar du vårt ljusa och fräscha kommunhus, med närhet till både natur och kommunikationer.

Vi söker nu två arbetsmarknadskonsulenter till vår arbetsmarknadsverksamhet. Vi ställer om delar av vår verksamhet för att ha fullt fokus på att dämpa risken för arbetslöshet samt snabbt bistå med stöd till kommunala verksamheter.

I rollen som arbetsmarknadskonsulent förväntas du att bidra till en effektiv hantering av extratjänster och former av anställningsstöd. Du kommer få möjlighet att göra skillnad på riktigt och hjälpa personer bli självförsörjande och kompetensstärkta i samverkan med vår vuxenutbildning.

Vi söker dig som har en utbildning som av arbetsgivaren bedöms relevant för rollen. Du har erfarenhet av arbete med arbetsmarknadsfrågor. Det är meriterande om du har arbetat inom Arbetsförmedlingen eller på annat sätt kommit i kontakt med olika typer anställningsstöd. Du är bra på att möta människor med olika behov, samt är skicklig i att skapa goda relationer med arbetsplatser och arbetsgivare. Personaladministration är en stark sida hos dig och det är en fördel om du är tillgänglig i närtid.

Avdelningen för arbete och studier arbetar med utredning och verkställighet av ekonomiskt bistånd, budget och skuldrådgivning, kommunala arbetsmarknadsåtgärder, etablering, stöd och samhällsorientering till nyanlända samt kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå. I avdelningen finns även yrkes- och studievägledning samt utbildningar inom yrkeshögskolan. Samarbete med näringslivet, civilsamhället samt myndighetssamverkan med arbetsförmedling, försäkringskassa och migrationsverket är viktiga inslag i avdelningens uppdrag

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde snarast.

Ansökan
Du söker tjänsten via vårt webbaserade rekryteringsverktyg. Klicka på ”sök tjänst” nedan och följ sedan instruktionerna. Urval och intervjuer sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 15 april 2020

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Tine Persson 08-570 470 00. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons

________________________________________________________________________

Behöver du hjälp när du ska registrera din ansökan? Kontakta vår support på telefon 08–570 482 37. Du når oss också via e-post support.rekrytering@varmdo.se.

När du söker jobb i Värmdö kommun behandlas din ansökan som en inkommen handling och kommunen har därför skyldighet att spara dina uppgifter i två år. Efter två år raderas uppgifterna. Tänk på att personuppgifter kan komma att lämnas ut i samband med utlämnande av ansökningshandlingar enligt offentlighetsprincipen. Vill du veta mer hur vi hanterar personuppgifter enligt GDPR så kan du läsa här: https://www.varmdo.se/naringslivocharbete/arbetaivarmdokommun/vanligafragor/minauppgifter.4.c174412152bb34972353383.html